תרבות המשחק נחשבת לדבר די עתיק שעוד אבותינו הקדומים מצאו זמן לשחק במשחקים שונים, שעם השנים החליפו את השמות, השתכללו בחוקים והפכו לא רק למהנים יותר אלא למאתגרים הרבה יותר מבעבר. בתקופת הבידוד למשל נרשמו במרבית חברות משחקי המחשב והקונסולות השונות, זמני משחק גבוהים כמעט פי 3 או 4 מימים שללא בידוד. אך מלבד תקופת הבידוד זמן המשחק של רובנו יכול להיות לא רק מהנה או להעביר את הזמן, אלא אפילו לעזור לנו לחדד יכולות קוגניטיביות שיעזרו למוח שלנו להריץ עוד כמה מחזורי דם בצורה מעולה.
Smart games להעביר את הזמן-הקלים: מבין המשחקים הקלים עימם נוכל להעביר את הזמן שלנו בכיף, ישנם לא מעט משחקים גם לפלאפון וגם למחשב אשר יוכלו להנעים את הזמן שלנו וגם לעזור לנו לשמור על יכולות קוגניטיבית בריאה למדי. המשחק הראשון הוא כמובן "סאבווי ספרס", המציע שליטה על סקייטבורד אווירי אשר יעניק לנו לא רק את היכולת להשתולל בין רכבות ומנהרות אלא גם להגיב במהירות לאותם מכשולים בדרך. משחק נוסף ולא פחות מהנה ומפתח הוא כמובן משחקי "גיטר הירו" המופיעים כיום בגרסאות קלות יותר למחשב וגם לפלאפון. משחקים אלו יאפשרו לנו גם להגדיל את ההיצע המוזיקלי שלנו, גם לבחון את יכולת השמיעה המוזיקלית אך בעיקר יעזור לנו להגיב במהירות אל התווים המשתנים והאתגרים שבדרך.
משחקים מאתגרים יותר להעביר את הזמן
לצד המשחקים שציינו עד כה קיימים עוד מספר לא קטן של משחקים, אשר ידרשו מאיתנו לא רק חשיבה ותכנון אסטרטגיה אלא גם פעילות קוגניטיבית מרובה. המשחק הראשון הוא כמובן "האגדה של זלדה" אשר זמין גם למחשב וגם לקונסולות אחרות ובו נוכל לחפש אחר חידות שונות, להילחם באויבים שונים במהירות וכמובן להנות מגרפיקה מעולה וממש של עולם פתוח. משחקים נוספים אשר יוכלו להעניק לנו גם חווית משחק אך גם פיתוח יכולות שונות, אלו יהיו משחקי האסטרטגיה השונים אשר יובילו אותנו במרבית הפעמים גם לתכנון מדויק של עסקים, קבוצות כדורגל ועד לאימפריות היסטוריות.