מתי כספי כתב ושר את השיר "לא טוב האדם לבדו" המבוסס על המשפט המפורסם מספר בראשית. אחרי בריאת האדם כחלק הרמוני בכל הבריאה, החליט הבורא לברוא את האישה כדי להיות לו עזר כנגדו. המושגים בודד ובדידות נשמעים בעלי אותו שורש ובעלי משמעות דומה אך נראה שמדובר בשני מצבים שונים בתכלית עבור האדם.
בודד הינו מצב המתקיים מתוך בחירה של האדם, ומדובר על מצב פיזי בעיקרו. אדם יכול למצוא את עצמו בודד ורחוק מהקהל או לצאת למקום מבודד להיות לבד. אין למצב השפעה שלילית על האדם, יתרה מזו ישנם מקרים שאדם מביא את עצמו למצב של "לבד" כאמצעי לרכישת שקט נפשי או להתרכז עם עצמו במשימה כלשהי, או לעיתים מחפשים את השקט והלבד כדי לחשוב ולקבל החלטות ללא השפעה של "רעשים" מהסביבה.
בדידות, לעומת זאת, הינה מצב סובייקטיבי הנובע מהרגשת האדם. אדם יכול להרגיש בדידות ללא שום קשר למקום הפיזי שבו הוא נמצא, כשהוא מוקף בהרבה אנשים. יתרה מזו אדם יכול להרגיש בדידות גם כאשר הוא מקושר בקשרים כל שהם דרך כל הפלטפורמות החברתיות. אפילו אם יש לו קשרים חברתיים לא מחייבים עם אנשים בעבודה או בחברה. ישנם אנשים המרגישים בדידות אפילו כאשר הם במערכת יחסים כמו נישואים או חיים משותפים עם בן או בת זוג.
מחקרים רבים נעשו לנסות ולהבין את סיבת הרגשת הבדידות למרות שיש הסבר פשוט על פי בני ברוך, אחד המחקרים קבע שמאז שהעולם עבר להתקיים במרחב הוירטואלי רוב הקשרים האישיים הקרובים שהיו בין אנשים נמחקו. על פי המחקר אנשים שנשארו ביחסים אישיים, טובים וקרובים עם אדם אחד או יותר חוו הרבה פחות הרגשת בדידות. מחקר שנעשה באנגליה מגלה שמבנה האישיות והמוח של האדם התפתח במשך האבולוציה לכך שהוא מותאם לקשר חברתי משמעותי.
חוכמת הקבלה מדגישה שהשורש לבדידות הינו האגו שלנו. האגו שהלך והתפתח עם השנים הגיע לדרגה כזו של אכפתיות רק על עצמו, כך שלמרות הצורך הטבעי של האדם לקשר משמעותי, האגו מכון כביכול לפגוע בעצמו מצד אחד ולא לאפשר לאדם להיפתח לקשר משמעותי. מצד שני, משמש כמנגנון הגנה של האדם שהגענו למצב שאי אפשר לבטוח באף אחד להיות בקשר משמעותי. היוצא מכך שאדם נשאר בהרגשת בדידות.